NOU UTILE 

Class Dojo: aplicație utilă pentru părinți și staff-ul de la creșă sau grădiniță

Nou intrați în lumea creșelor sau a grădinițelor? Bine ați venit! Noutatea zilei? Există și metode ceva mai cizelate și private decât grupurile de whatsapp, pentru a ține legătura cu profesorii și a afla tot ce trebuie, din viața de zi cu zi pe care cel mic o petrece la creșă sau grădiniță.

Aplicația Class Dojo, cu o foarte mare răspândire în Statele Unite și Coreea și folosită tot mai des în mediul privat de educație din România rezolvă simplu și elegant nevoia de comunicare și informare, pentru toate părțile implicate în viața ‘de zi’ a copilului.

Cum funcționează: în primul rând, pentru a avea orice utilitate, trebuie să fie folosită de staff-ul de la grădinița sau creșa la care merge cel mic. Apoi, odată setate de către staff profilurile de Teacher și School Leader, pleacă invitațiile de acces către părinții copiilor înscriși la cursuri.

Cum o accesezi: pentru versiunile web, direct de pe site (link), dar există și aplicații dedicate pentru smartphone-urile Android și iOS. Ca prim pas, staff-ul cu rol de Teacher generează profilul Student, alocat copilului, iar de la profilul respectiv pornesc invitațiile către părinții săi. Odată ce te loghezi în noul cont, cu rol de Parent, ești gata.

Ce e util: deja faci parte dintr-un grup în care sunt profesorii și părinții copiilor din grupa în care este și cel mic. Poți comunica, vizualiza informații, comenta și partaja fișiere în formatul standard al oricărei rețele de Social Media. Bineînțeles, ai și partea de mesagerie privată. Dincolo de asta, aplicația generează un raport de activitate pentru diversele acțiuni sau task-uri pe care cel mic le face, zi de zi. Există inclusiv un sistem interactiv de raportare pentru săptămâna curentă, cea trecută și ultimele două săptămâni, în care poți vedea un status per activități – Positive, Neutral sau Need Work.

Resurse: pentru profesori (link) și pentru părinți (link).

Ca să încheiem un pic mai în glumă, știm și ce nu face Class Dojo: nu îți oferă un stream video live cu tot ce se petrece la grădiniță. Dar, parcă parcă, nu ai vrea să controlezi absolut totul, nu?

Pe aceeași temă

Leave a Comment