NOU UTILE 

Cum un capac greșit proiectat strică Dorna Junior

Apele plate pentru copii nu sunt o revoluție – același lichid, într-un recipient de 0,25 sau 0,33 litri, cu un capac care face băutul ușor pentru copii. Iar dacă la recipientul în sine producătorii nu umblă aproape deloc, capacele sunt singurele lucruri pe care ar trebui să nu le greșească, pentru a face apele ușor de consumat pentru cei mici.

Aici, Dorna Junior pierde puncte în fața Aqua Carpatica Kids, Bucovina Kids sau a mai simplistei San Benedetto.

De ce? Pentru că, din motive pe care le putem doar intui, capacul este făcut dintr-un plastic inflexibil, rigid și tăios, care pur și simplu nu stă la o deschidere mai mare de aproximativ 45°. Adică, unui copil cu o dexteritate incipientă îi va fi greu să dea capacul la o parte pentru a bea, iar capacul va reveni, oricum, peste buze.

Prin comparație, la Carpatica – doar asta am, la îndemână, momentan – deschiderea este mult mai largă, plasticul este mai moale și, evident, băutul este mai simplu.

OK, veți spune. Este un inconvenient minor. De ce nu rupi direct capacul și lași sticla așa? Răspunsul este tot la plasticul ales de Dorna. Pentru că este rigid, tăios și nu are o grilă de rupere, iar rezultatul nu este dintre cele mai sigure pentru copii. Între timp, la Carpatica, ruperea este ușoară și nu lasă urme sau cioturi care pot zgâria buza.

Da, recipient reciclat și reciclabil, lucru de apreciat. Dar să nu uităm să fim atenți, în primul rând, cu oamenii care ar trebui să folosească, efectiv, produsul. Mai ales când este vorba de copii.

Pe aceeași temă

Leave a Comment