NOU SĂNĂTATE UTILE 

Știri despre parenting – 27.01.21

Totul bine, aveți grijă de voi și de cei mici? Luați o pauză de la deszăpezit mașina și haideți să trecem printr-un nou set de știri-blitz despre parenting. Unele – utile, altele – ciudate, exact ca lumea noastră din pandemie. Să pornim.

  • De sezon: încercați să nu îmbrăcați copiii în costume de schi sau geci groase de iarnă, când îi așezați în scaunul special din mașină. Hainele sunt prea pufoase, iar centurile de siguranță nu se tensionează corect, conform Academiei Americane de Pediatrie (link).
  • O copilărie în care ai fost neglijat poate avea efecte și asupra copiilor tăi. Neglijarea are efecte asupra dezvoltării creierului și a sănătății neurobiologice. Iar acestea se transmit viitoarelor generații, ce vor avea circuite cerebrale alterate, mai ales câmnd este vorba de stimuli precum teama și anxietatea (link).
  • Stresul mamei poate avea un impact asupra predilecției copilului de a se îmbolnăvi – există o conexiune între traumă și mutațiile de ADN. Stresul unei mame însărcinate poate avea efecte asupra sănătății copilului chiar și pe parcursul vieții acestuia (link).
  • Creierele părinților și ale copiilor se sincronizează, mai ales la joacă, puzzle-uri sau când rezolvă, împreună, probleme (link).
  • Peste ocean – nicio surpriză, din păcate – doar 2% dintre adolescenți își mănâncă minimul necesar de legume (link).
  • Rămînem peste ocean, printre oamenii ușor mai ciudați. Jessica Alba se simte un fel de Big Brother (Sister?) și spune că le-a instalat camere spion în dormitoarele copiilor de 13 și 9 ani, ca să aibă control total (link).
  • SUA este o sursă de încredere, când este vorba de știri ciudate. Arlo, Silas, Finn, Atticus, Milo – nu, nu sunt nume din Legendele Olimpului, ci sunt cele mai populare predicții de nume de băieți, pentru 2021 (link).

Asta este tot pentru astăzi. Să ne reauzim cu bine!

Pe aceeași temă

Leave a Comment