NOU UTILE 

Știri pentru elevi: fără note la religie, fără latină în program și un protest bizar

Săptămâna debutează cu un calup interesant de știri cu și despre elevi, iar o bună parte dintre acestea, forțate de pandemie, conduc spre o relativă normalitate.

Astfel, calificativele ar putea să înlocuiască notele la Religie, Educație Fizică, Desen și Muzică. Consilierea și dezvoltarea personală și Educația tehnologică ar putea fi eliminate definitiv la gimnaziu, din toamnă, iar Muzica și Desenul nu ar mai fi obligatorii. Mai mult, se elimină materia Limba latină, sunt tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Mai multe informații sunt disponibile pe Hotnews (link).

Dacă unele dintre informațiile de mai sus duc spre o oarecare normalitate dorită de mult în educație, avem parte și de un pic de bizar. Un grup ușor confuz, dar bine intenționat, de elevi – am numărat cinci în imaginile de la Digi 24 – protestează în fața guvernului și cer soluții pentru noul an școlar. Bravo lor pentru inițiativă, implicare și inclusiv respectarea distanțării. Bucureștiul la peste 30 de grade nu este cel mai ușor mediu de protest. Dar sunt câteva întrebări pentru cei care au gândit protestul – cum știu cum va arăta harta Covid în România la 1 septembrie, câte localități din țară nu au internet, ce investiție implică acoperirea cu semnal, câte dintre localități au elevi și câți, câți dintre ei au tablete, care este costul echipării cu tablete și conectivitate pentru 100% dintre elevi, ce logistică ar implica asta, care sunt sursele de finanțare. Bineînțeles, întrebări valabile și pentru autorități. Dar hai să gândim până la capăt lucrurile, să evidențiem problema, să colectăm datele și să propunem și idei sau soluții. Mai multe despre proteste, aici (link).

Între timp, Orban răspunde așa: „Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august” (link).

Photo on Visual Hunt

Pe aceeași temă

Leave a Comment