NOU SĂNĂTATE UTILE 

Totul despre formularul de consimțământ pentru testarea elevilor cu simptome de COVID-19

Un nou document naște întrebări, odată cu prima zi de școală. Autoritățile au clarificat lucrurile, iar în continuare aveți toate informațiile necesare despre formularul de consimțământ necesar pentru testarea elevilor ce prezintă simptome de COVID-19.

În principiu, singura opțiune este între dorința părintelui de a fi prezent la testarea copilului, sau permisiunea ca acest test să fie făcut și în absență, la recomandarea personalului medical.

Nicăieri nu este prezentată obligativitatea completării acestui formular în prima zi de școală, iar acesta este necesar doar în situația nedorită a prezenței simptomelor de COVID-19: „Testarea va fi efectuată dacă elevul prezintă simptomatologie specifică sau este contact al unui elev sau angajat al școlii confirmat cu virusul SARS- Cov-2”.

Procedura de utilizare a testelor rapide de diagnostic antigen pentru COVID-19 constă în recoltarea unui exudat nazal, cu ajutorul unui tampon steril, urmată de descarcărea tamponului într-un mediu lichid furnizat de către producătorul testului și ulterior impregnarea pe o casetă de testare. Rezultatul testării este disponibil în 15 minute. Recoltarea se face de către personal medical, instruit.

Documentul integral este disponibil și poate fi descărcat de aici (link).

Photo credit: shixart1985 on Visualhunt / CC BY

Pe aceeași temă

Leave a Comment