card davimatJOACĂ NOU UTILE 

Cum funcționează: Cardul Davimat

Continuăm seria de resurse utile, iar astăzi facem o scurtă descriere a cardului Davimat – costuri, beneficii, mod de utilizare.

Deși, aparent, Davimat probabil că nu spune nimic, numele este prezent pe majoritatea mașinuțelor și sistemelor mecanice de divertisment pentru copii, din principalele mall-uri și centre comerciale din București.

Operator al aparatelor din multe insule de distracție pentru copii, Davimat are două sisteme de plată, ce funcționează, momentan, în paralel: cardul, pentru marile centre comerciale din Capitală, și, respectiv, tradiționalele fise, pentru punctele în aer liber – vezi, de exemplu, Parcul Alexandru Ioan Cuza (Titanii) sau City Park Mall din Constanța.

Noi ne vom concentra, aici, pe partea de card.

Cum îl obții: insulele de divertisment au, în mijloc, un aparat de tipul celor folosite pentru încărcarea cartelelor de telefonie. Mecanismul este extrem de simplu și rapid. Dacă nu ai deja un card, introduci bancnota și aproape instantaneu este eliberat un card, cu o sumă încărcată, tradusă în număr de impulsuri. Nu este nevoie să lași niciun fel de date personale.

Cum îl alimentezi: Nimic mai simplu. Introduci cardul, introduci banii, îți este alimentat cardul.

Ce este un impuls: îi putem spune ‘moneda’ Davimat. În funcție de complexitatea aparatului în care îl dai pe cel mic, costul per folosire este între trei și șase impulsuri.

Cât costă un impuls: depinde dacă ai deja card pe care îl folosești sau îl reîncarci, sau dacă ți se eliberează unul nou. Lista de prețuri este vizibilă în imaginea de mai jos:

Unde poți folosi cardul: în majoritatea marilor centre comerciale din București. Câteva exemple la îndemână: Mega Mall, Sun Plaza, Auchan Titan. Repetăm, nu și în parcuri, unde trebuie să ai fise la tine.

Cum poți verifica impulsurile acumulate: teoretic, simplu, pe site (link) la secțiunea „Carduri”, însă, la momentul în care scriem acest articol, nu funcționează nici link-ul de interogare impulsuri, nici cel de verificare impulsuri.

Alte impresii sau informații? Are un sistem extrem de eficient de inserare bancnote, și card, mult mai rapid și cu mai puține erori decât, spre exemplu, casele de self-checkout din unele supermarket-uri. Atenție, pe automatul de eliberare / încărcare carduri este afișat și un regulament care specifică faptul că doar copiii mai mari de doi ani pot folosi accesoriile din zonele Davimat.

Despre alt card, de această dată Noriel, puteți citi aici (link).

Pe aceeași temă

One Thought to “Cum funcționează: Cardul Davimat”

  1. […] și mașinuțele automate pentru copii, pe sistem fisă sau cartelă, în genul celor pe care Davimat le aducea în altre centre comerciale din […]

Leave a Comment