NOU TIPS&TRICKS 

Cum să mai ieșiți la un film, când aveți un bebe de crescut

Câteva premise, pe scurt, ca să aibă sens întrebarea. Îți plac filmele și ieșirile la cinema erau un ritual aproape săptămânal, înainte de bebe. Nu ai cu cine să lași copilul – părinții nu-s pe aproape sau te temi că nu se descurcă, nu ai bonă și, pur și simplu, aveți mai multă încredere unul în celălalt decât în oricine altcineva, când vine vorba de rămas acasă, alături de cel mic. Evident, ești încă suficient de normal cât să nu te gândești că iei copilul cu tine.

Răspunsul este simplu, aparent ciudat și dovedit eficient: pe rând.

Luați programul cinematografului, alegeți filmul și mergeți, doar că nu împreună. De dragul exemplului, unul vede filmul la 16.00, iar celălalt are grijă de copil – acasă, la joacă, la somn sau în mall, după caz. Apoi, rocada la filmul de la 19.00. Primul promite să nu dea spoilers, până nu îl vede și al doilea. Îl comentați împreună, după aceea.

Odată ce treci peste sentimentul bizar că, după atâția ani ați mers împreună la film, acum sunteți oarecum pe cont propriu, vine relaxarea. Ai, în medie, cu tot cu reclame, două ore de binemeritată detașare totală de biberoane, griji și alte cele. Te relaxezi cu o porție de nachos, sos de brânză și cola – un pachet de junk food atât de nerecomandat de nutriționiști încât se mulează perfect pe senzația de evadare temporară.

Ajută să și ai un cinematograf în imediata apropiere a casei. Și, ca să merite, ia un loc la fotolii, dacă sala are așa ceva. E o evadare atât de scurtă încât meriți să mergi all in.

Photo credit: 0llerbytes on Visualhunt / CC BY-NC-SA

Pe aceeași temă

Leave a Comment