NOU STUFF 

Mr Movie Dad prezintă: Ford v Ferrari, The Great, Suits

E vineri, dragi tați. Vine weekend-ul, vin serile de vineri și sâmbătă, pe care le puteți lungi fără griji, în noapte, după ce adorm juniorul, junioarea sau chiar juniorii, după caz. Vin zilele în care somnul de la prânz al copiilor înseamnă oră sau ore furate pentru cafea, relaxare și poate chiar și un film.

Și, pentru că nu mai plecăm weekend de weekend de acasă, din motive mai mult decât evidente, putem să ne permitem un streaming rapid. Așa că, fără să lungesc introducerea, trei recomandări de weekend. Ușurele, de relaxare, care pot fi urmărite și în reprize, de 3, 37 sau 55 de minute, în funcție de cât vă lasă copiii.

Ford v Ferrari

Un bromance combinat cu dramă, comedie și muzica motoarelor turate, filmul aduce o binevenită relaxare. Cadrele sunt luminoase, acțiunea este dinamică, iar atmosfera te agață, încă din primele secvențe. Nu este filmul care să îți tureze neuronii, dar are destul de multe și surprinzătoare plot twists, mai ales dacă nu știi povestea reală, ce stă la baza filmului. Bonus: Christian Bale, într-un rol de zile mari. Două Oscar-uri, pentru sunet și editare, nu au cum să dezamăgească.

Film disponibil pe HBO Go

The Great

Mockumentary istoric, comedie și accente de dramă – povestea oarecum, dar nu foarte riguros inspirată din viața celei ce a fost Ecaterina cea Mare a Rusiei. Platitudinea relativă a actriței principale, Elle Fanning, este compensată de modul idiotic-repulsiv-amuzant în care iși joacă Nicholas Hoult personajul lui Petru al III-lea. Și, pentru că trăim în epoca în care totul trebuie să fie politically correct și echilibrat reprezentat, chiar dacă total irelevant și forțat istoric, Arkady / Arcadie, Rostov și Marina, nobili ruși, sunt jucați de actori de culoare. Ca să dea bine la Diversity Index.

Serial disponibil pe HBO Go

Suits

Da, acel Suits, pe care aproape că pare că îl urmăream din vremea comunismului, când aveam două ore de program TV pe zi. Cu o longevitate care nu este nici demnă de Tânăr și Neliniștit, dar nici de dat prea ușor la o parte, într-o eră în care prea puține producții trec de primul sezon, Suits ajunge la sezonul 9, iar cel mai recent set de episoade merge numai bine pentru un binge-watching de weekend. Consider că știți personajele, acțiunea și ideea, așa că nu zăbovesc prea mult pe acest aspect.

Serial disponibil pe Netflix

Așa că puneți mâna pe un popcorn – până nu se interzice, în 2021, varianta la microunde – și bucurați-vă de weekend.

Pe aceeași temă

Leave a Comment