NOU STUFF 

Mr Movie Dad prezintă: Vikings, ZeroZeroZero, After Life

Ce se simte în aer, un iz de weekend? Da. Ce înseamnă asta? Mai mult timp, în noapte, pentru filme și seriale, după ce adorm copiii, fără grija trezirii la timp pentru o nouă zi de lucru. Bineînțeles, dacă nu vă dă juniorul sau junioarea trezirea, oricum, la răsăritul soarelui. Caz în care consumați recomandările de mai jos… când puteți.

Avem încă trei recomandări de weekend, bune de deconectare, cu acțiune, suspans, bugete considerabile, dar și o doză de viață, așa cum este ea.

Vikings

De ce acum, după atât timp de la lansare? Pentru că, pe 30 decembrie, a apărut partea a doua a sezonului 6, cu un calup proaspăt de 10 episoade, care duc saga vikingilor la final. Este o jumătate de sezon mai mult de tranziție, care leagă fire epice, elimină repede personajele care erau cumva în plus și pe alocuri trenează, în încercarea de a balansa agresivitatea primelor sezoane cu ideea de nouă viață, noi începuturi și ceva mai multă așezare pentru eroii cu care ne-am obișnuit. În contextul întregului serial, este un set relativ diluat de episoade. Dar, pentru cei care au dat multe zile din viață serialului, finalul merită așteptarea.

Serial disponibil pe Netflix, History Channel și Prime Video

ZeroZeroZero

Roberto Saviano revine, cu o nouă lovitură care te ține lipit de ecran. Autorul cărților care au stat la baza filmului Gomorra, serialului Gomorra și producției Piranhas aduce pe ecrane o abordare proaspătă a vieții interlope. Iar de această dată depășește granițele mafie din sudul Italiei pe care o cunoaște atât de bine – bineînțeles, fără a o abandona – pentru a prezenta dimensiunea globală a traficului de droguri. Piesele din puzzle? Normal, mafia italiană, dar și cartelurile, corupția și grupările paramilitare din Mexic, transportatorii din Statele Unite, talibanii, și ISIS. Producție în principal în limba engleză, cu buget mai mare decât titlurile italiene de până acum, ceva mai umană și mai puțin violentă în abordare.

Serial disponibil pe HBO Go

After Life

Porția de aer proaspăt, liniște și chiar lecții de viață vine, cumva surprinzător, de la comediantul Ricky Gervais, personaj principal în serialul pe care tot el l-a gândit. Ajuns la al doilea sezon, After Life este umor britanic, ironie, sarcasm, tristețe, resemnare și speranță. Ciudat melanj care funționează foarte bine, în episoade scurte, bune de deconectare dar și de pus pe gânduri. Personaje simple, ipostaze simple, tranche de vie.

Serial disponibil pe Netflix

Ce rămâne de făcut? Timp. Timp pentru a urmări serialele, pe canapea, la o cafea, un vin sau chiar și o apă.

 

 

Pe aceeași temă

Leave a Comment