NOU UTILE 

Până la 710 lei, ajutor pentru familiile nevoiașe care au nevoie de bonă

Ce ne mai aduce nou izolarea, în afară de dezechilibre economice? Și o mână de ajutor pentru familiile nevoiașe, blocate, în această situație, între a sta acasă, alături de copil, cu costul pierderii venitului, și reversul de a continua lucrul, fără a avea cu cine să lase copiii.

Mediafax anunță (link) că  pot beneficia de ajutor pentru plata bonelor cei ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depăşesc 3.500 de lei, iar părintele se află în una din următoarele situaţii:

a) este părintele la care copilul locuieşte în mod statornic;

b) are calitatea de reprezentant legal al copilului şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia;

c) este persoana desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform prevederilor art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează:

a) până la 2100 lei – 710 lei;

b) de la 2101 lei până la 2500 lei – 550 lei;

c) de la 2501 lei până la 3000 lei – 390 lei;

d) de la 3001 lei până la 3500 lei – 250 lei.

Toate detaliile sunt disponibile pe Mediafax (link).

Două idei secundare, din această știre. Întâi, de văzut cât de mare este numărul bonelor disponibile și pentru care acest nivel de încadrare în ajutor este relevant în a accepta o ofertă. Apoi, poate acesta este un pas spre a scoate zona bonelor din aria neagră-gri a economiei, înspre contractare și fiscalizare corectă.

Altfel, ca de obicei, #StațiAcasă și aveți grijă de voi!

Photo credit: Towne Post Network on Visualhunt / CC BY-NC-ND

Pe aceeași temă

Leave a Comment