NOU STUFF 

Știri despre parenting – 30.03.20

Ce face izolarea din om? Păi, printre altele, îl face să înceapă să citească știri despre parenting. Și, dacă tot le citește, de ce să nu le și agrege aici, într-o nouă rubrică de dorit să devină recurentă?

Așa că, introducerea fiind făcută, haideți să trecem, rapid, la știrile despre parenting ale zilei.

  • Un studiu efectuat pe 178 de mame și nou-născuți, timp de peste 18 luni, arată că nu există efecte adverse, dacă lași copilul să plângă, de la vârsta de trei luni. Mai mult, prin comparație cu nou-născuții ale căror mame i-au luat imediat în brațe la momentele de plâns, cei lăsați să se liniștească singuri plâng, de la 18 luni, în reprize mai rare și mai scurte (link).
  • Un non-articol din The Independent ne prezintă cinci moduri de a ajuta copiii să adoarmă. Niciunul dintre ele nu reprezintă reinventarea roții: fără ecrane, fără dulciuri, în liniște, cu ore fixe și un pat comod. Nu este o știre, dar este util, pentru că încă există mult prea mulți oameni la care lucrurile banale, de bun simț, încă nu au ajuns (link).
  • Jumătate dintre părinți consideră călătoriile cu mașina și copiii stressante. Nimic nou, aș spune, din nou, dar proporțiile din articol sunt interesante și îți formează o părere care, deseori, este confirmată de realitate (link).
  • Martin Freeman – celălalt M. Freeman cunoscut – spune că este de ajuns cu bullshit-ul despre cât de permanent și total amazing este experiența de părinte și că putem recunoaște, liniștiți, că există momente pline de tensiune și nervi. Un apel la mai puțină ipocrizie (link).

Cam asta este totul, pentru astăzi. Fiți sănătoși, aveți grijă de cei mici și #StațiAcasă!

Pe aceeași temă

Leave a Comment