NOU SĂNĂTATE UTILE 

Vine Halloween – este dovleacul bun pentru copiii mici?

Vine Halloween și, vrei nu vrei, sărbătoarea este importată, cu tot cu lilieci, vampiri și dovleci, în mai toate creșele, grădinițele și școlile din România. Iar cum dovleacul joacă un rol esențial în tot aranjamentul acesta, este un moment bun să discutăm despre includerea lui în alimentația copiilor mici, după ce au trecut la faza de diversificare.

Dovleac, dovlecel, zucchini sau dovleac plăcintar, sunt multe variațiuni pe aceeași temă, toate, în mare, cu același aport caloric, nutritiv și proprietăți, dar cu gusturi ce variază de la dulceag la aproape insipid.

Odato pornită diversificarea alimentară, dovleacul este una dintre opțiunile sigure, pentru cei mici. Fie că este gătit simplu, la aburi, făcut piure, amestecat cu cereale sau iaurt, este un aliment ușor de introdus în mesele zilnice ale unui bebeluș.

Un lucru la care ar trebui un plus de atenție este faptul că, în funcție de copil, dovleacul poate duce la ușoară constipație. Aici, mergi pe testate – introduci dovleacul în alimentație, la o masă, fără altceva în combinație, și aștepți să vezi daca apar orice fel de efecte. Dacă totul este în regulă, înseamnă că este tolerat cu bine de cel mic.

Din punct de vedere nutritiv, dovleacul este plin cu vitamina C și fier, benefice în regimul alimentar al unui copil.

Așa că, odată testat și confirmat, dovleacul are un loc bun la masă. Nu doar de Halloween.

Photo credit: Will Montague on Visualhunt / CC BY-NC

Pe aceeași temă

Leave a Comment